Aurora nyhedsbrev

Nyheder fra Aurora Faber Flugt

Kunst i pinsen

AURORA Galleri

AURORA Galleri hos Faber/ Flugt Tuse Næs er en smuk halvø omkranset af Lammefjorden, Isefjorden og Holbæk Fjord og med bølgende marker og smukke skove. Her er et rigt natur- og kulturliv af fordybe sig i. Hønsehalsskoven med en mystisk stensætning, en helligkilde og strandenge med 13 fredede orkidéarter lige ned til fuglereservatet Udby Vig, hvor man kan se gravand, skallesluger, strandskader og fiskehejrer, samt gæs og svaner. Mosemark skov er en frøskov og fra gravhøjen Bøgebjerg er der udsigt over de tre fjorde og landskaberne helt til Roskilde domkirke og til Vejrhøj i Odsherred. Bognæs skov og strand er yndet mål for traveture, skoven har en altersten, bautasten, fra oldtiden i det nordøstlige hjørne og en lille sandstrand med bådebro og god grillplads. Fra Tornehage er der mulighed for lystfiskeri af havørred. Lyset fra fjordene og det smukke landskab har tiltrukket mange kunstnere gennem tiderne. Her er et rigt kultur- og naturliv at fordybe sig i. I trediverne kom den store maler Lauritz Hartz på Tuse Næs, men også hans kollega og ven Karl Bovin var her og besøgte maleren Asger Faber, hvis tegninger og malerier hænger overalt i området. Alice Faber er datter af maleren og viderefører således fortsat det kunstneriske arbejde på stedet. Nye folk er kommet til: tegnere, malere, skuespillere, filmfolk, sangere og musikere har fundet frem til Tuse Næs og giver farve og toner til halvøen. Og i den slipstrøm vokser kulturhuse op, seneste skud er det smukt restaurerede Huset på Næsset i Udby og det meget fine og smukt beliggende Tuse Næs Kunsthåndværk i Uglerup med Galleri, Butik og Café. Tag på en lille udflugt og oplev egnen. Gå en tur i det smukke landskab, så går det nok. Og kik så gerne ind i AURORA Galleri og få en god oplevelse og en samtale over en kop kaffe. Der er ingen købetvang. Malerier og tegninger, postkort og plakater, fotos og digte kan beses og studeres. Velkommen til AURORA Galleri Alice Faber & Tommy Flugt

Telefon: 28 74 16 36 / 51 26 56 43
Email: tommyflugt@gmail.com
Web: http://kunstipinsen.dk/alice-faber/

Holbæk Teater deltager med et selvstændigt afsnit i en landsdækkende forestilling, hvor 7 teatre kommer med deres bidrag til forestillingen: Danmark, mit fædreland. Teatret interviewede Alice Faber og Tommy Flugt om Røde Mor Kollektivet og det bliver til en forstilling som flettes sammen med de andre teatres bidrag. I foråret spiller det i Holbæk og skal så landet rundt. 

Anne-Marie Sten Petersen

Den 30. august kl. 19: Foredrag af Politikens bladtegner om Bladtegningens historie i 500 år. Entré 50 kr.
Sted: Udstillingen DEN LEVENDE STREG i BOK PAKHUSgalleriet i Nykøbing Sjælland.
Bagefter er der rundvisning i udstillingen med 13 tegnere fra det ganske land. Se den påbegyndte vægtegning.
Udstillingen varer til 9. september 2017

Omvisning & Åbent Hus

22.8.2017 ·  ODSHERRED KUNSTMUSEUM

Omvisning på Odsherreds Kunstmuseum

Tirsdag den 22. august kl. 14 – 15 på Odsherreds Kunstmuseum I anledning af den store plakatudstilling på Odsherreds Kunstmuseum af RØDE MOR plakater viser museumsinspektør Jesper Knudsen rundt på udstillingen, ledsaget af et gammelt Røde Mor medlem Tommy Flugt, der også er med på udstillingen. Jesper S. Knudsen analyserer og Tommy Flugt fortæller under rundvisningen, han har bl.a. linosnit med til nogle af de viste plakater og kan fortælle om tilblivelsesfasen i sin tid.

Efter rundvisningen stopper vi op i det store rum og en samtale om tiden og Røde Mor mellem Jesper S. Knudsen og Tommy Flugt går i gang. Afslutningsvis vil Tommy Flugt læse udvalgte digte.

Der vil blive rig lejlighed for dialog undervejs i forløbet.

 

Tid og sted : Odsherreds Kunstmuseum, Rødhøj 11, 4550 Asnæs

Tirsdag den 22. august kl. 14-15. Pris 50 kr. samt entré til Kunstmuseet 70 kr.

Tilmelding til 2552 8337 eller mail inf@vestmuseum.dk

Begrænset plads, max 30 personer.

Aurora Tidsskrifter

Der er kommet mange tidsskrifter til på det seneste. Der ligger 48 E-publikationer tilgængelige på Aurora Tidsskrift for Kunst. For at fremhæve nogle, så er der:

40. Drejebog til Musikalsk Lyrisk Sangaften i Pakhuset 2016. Digtsamlingen Sindets Arkæologi 2016 af Tommy Flugt. Nye sange komponeret af Birte Zander & Lars Trier.

43: Tegnertur til Zagreb 2016 - En studietur til Zagreb om Tegnerne - Tegnerforbundet af 1919 og gæster fra Bladtegnerne med tekst og fotos af Tommy Flugt.

44: Tur til Småland 2016 - Odsherreds Kunstmuseums og Malergårdens Venner på femdages tur til Smålansd, Växjö og Eksjö den 31.08 - 4.09. 2016 - Tekst og fotos af Tommy Flugt

48: Sigurd Swane - Odsherreds sigøjner. Fokus på Sigurd Swane ved museumsinspektør Jesper S. Knudsen på Odsherreds Kunstmuseum og kunsthistoriker Mikael Wivel på Malergården. 2016.

Men kik lidt på skrifterne. De er frit tilgængelige her. Hvis du ønsker det tilsendt som papirudgave, så kan det også lade sig gøre, men her koster trykker og postvæsen noget. Så du bestiller selv på 5126 5643.

AURORA Tidsskrift for Kunst
v/ Tommy Flugt

Ny digtsamling af Tommy Flugt 2016

SINDETS ARKÆOLOGI af Tommy Flugt 2016 er digte skrevet i løbet af det sidste års tid. Hver morgen sit digt. Strømmende, kommende af sig selv efter natten stod ordene klar til at skrive ned, og det påtog digteren sig så, af og til vækket af ord om natten af nogle ord, som blev skrevet ned og taget frem om morgenen og så var det bare at skrive digtet færdigt. Og sætte en dato på, så man kan fornemme verdens gang, tid og sted.

Undervejs oplevede digteren at musiske mennesker blev grebet og satte musik til nogle af digtene. Hvorfor der her sendes en tak til Birte Zander Trier & Lars Trier for deres smukke melodier. I samlingen nåede nogle af deres noder at komme med.

Digtsamling er på 270 sider. Kan erhverves på Blurb: http://www.blurb.com/b/6825668-sindets-ark-ologi 

eller ved henvendelse til Galleri AURORA 5126 5643

Udstilling i Galleri AURORA

Forårsudstilling i AURORA FABER FLUGT

Alle er velkomne. Gratis adgang. Ingen købetvang.

Få en snak om kunsten, livet og hvad der rører sig.

Se udstilling af Alice Faber med hendes seneste værker.

Tegninger, kalligrafi og malerier. Se ord, digte, fotos

og tidsskrifter af Tommy Flugt. Hør ham læse

digte op fra sin nyeste digtsamling: SINDETS ARKÆOLOGI

Galleri Aurora Tuse Næs, Kastrupvej 31, 4300 Holbæk

Ring og aftal tid: 2874 1636 

MUSIKALSK LYRISK SANGAFTEN

En aften med sange og musik fredag den 1. april kl. 19.30-21.30 i Pakhuset 

Digte af Tommy Flugt sat i musik af  Birte Zander & Lars Trier. 

Aftenen byder på sang af Birte Zander, guitar og klaver, guitaristen Lars Trier spiller indledningsvis solo numre på guitaren og understøttes af John Strange på kontrabas. Til digtoplæsning af Tommy Flugt fra hans nye digtsamling: SINDETS ARKÆOLOGI understøttes han af den musikalske trio. Fra digtsamlingen har Birte Zander og Lars Trier komponeret 8 nye sange som synges af Birte Zander og præsenteres for første gang denne aften.

Arrangementet finder sted i Bibliotek og Kulturhuset i 

PAKHUSET, Vesterbro Torv 4, 4500 Nykøbing Sjælland

Arrangementet blev optaget på video af filminstruktør Laila Hodell og hun har lavet en CD med sangene og en DVD med sammendrag af aftenen. Et dobbeltalbum som kan bestilles hos AURORA på 5126 5643

 


| Svar

Nyeste kommentarer

06.07 | 22:11

Kære Kirsten Saabye

Bestilling modtaget. Fremsendes med faktura og konto nr til betaling.
Tak for bestillingen.

Med venlig hilsen Tommy Flugt

06.07 | 16:44

Tak for svar. Jeg vil gerne bestille Aurora 2012 # 5. Er er en konto,jeg kan betale på?
Mvh. K. Saabye

05.07 | 10:12

Kære Kirsten Saabye

Tak for din henvendelse.
Det findes som lille trykt a 4 hæfte til 100 kr. plus forsendelse.

Med venlig hilsen Tommy Flugt.

05.07 | 08:33

Jeg er interesseret i AURORA 2012 # 5
Malerne Ellen Krause og Viggo Rørup, men lige netop til dette nummer mangler link. Findes det?
På forhånd tak.